keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Lavia 16 - 19.5. 2013

 Torstaina iltapäivällä startattiin loimaalta kohti laviaa. Oltiin hyvinkin aikataulussa etukäteen tehtyjen suunnitelmien mukaan, mutta Prismassa meillä meni hiukan pidempään, kuin piti.

Perille päästiin kuitenkin iltasella ja täysin turvallisesti. Auto parkkiin ja ei käynyt edes mielessä alkaa purkaan autoa vaan samantien pihalle istumaan ja nauttimaan luonnosta. Torstai menikin aikalailla nauttimiseen ja odoteltiin yhtä kaveria saapuvaksi.
 Perjantaina aamulla juotiin aamukahvit ja nautittiin aamupalat aika nopsaan sillä vesille oli päästävä. Minä ja Viljami pumpattiin kelluntarenkaat täyteen ilmaa ja viriteltiin perhokepit kuntoon, kun taas Teemu kävi noutamassa veneen ja lähti hakemaan haukea vaapuilla. Perjantai oli todella vaikea päivä, sillä lämpöä taisi olla lähemmäs 30 astetta ja aurinko helotti täydeltä taivaalta. Muutamia pieniä haukia perjantain aikana tuli ja varsinaisia punaniskoja siellä oli mökki täynnä. Illalla saatiin täydennystä viel kolmella lisämiehellä ja ennakkoon ajatellen lauantaina oli tultava kalaa reilusti.
  Lauantai aamu koitti ja innokaita kalaan lähtijöitä pienestä päänsärystä huolimatta oli kaikkiaan kuusi. Pieniä hauenpentuja saatiin useampia kunnes minulla tärppäsi herky jerkyyn hiukan mukavamman oloinen kala. Kala ylös ja pikaisesti käyttö puntarilla näytti 2,3 kiloa. Tämän kalan jälkeen saatiin taas niitä pieniä haukia ja muutamia kookkaamman tärppejä, mutta ylös asti ne eivät suostuneet. Varovaista on. Pienen pienen adrenaliini ryöpyn sain iltapäivän tunteina, kun rauhassa kelluntarenkaan kanssa perhoa heittäessä yhtäkkiä aivan renkaan vieressä mosahti ja lujaa. Toivoin sen olevan suuri hauki, mutta sehän olikin puoltoistametrinen majava joka ei ilmeisesti pitänyt siitä, että heitän niitä karvakasoja heidän pesän suuaukolla.

Lauantai toi vielä tullessaan kuitenkin reissun isoimman kalan, joka painoi 3,98kgEi kommentteja:

Lähetä kommentti