perjantai 10. toukokuuta 2013

Kevät tuli kalat ei


Talven aikana ei ole tullut tehtyä hankintoja ihan niin paljoa, kuin kuvittelin. Renkailuun tuli ostettua avantouimarin tossut, kuiva väliasu kevään kylmille keleille sekä joulun tienoilla huutokaupassa porukan kanssa voitettu kymijoen opastettu kalareissu Peltsin kanssa. Sitä reissua silmällä pitäen tuli hommattua switch- keppi 7/8 luokassa, jota ajattelin myös käyttää tänä vuonna toutaimen kalastuksessa.

Hauen kalastukseen joutuu varmasti taas keväällä uhraamaan aikaa ja varmaan perholla sitäkin pääasiassa yritän. Syksyn ja talven aikana innostuin kuitenkin myös jälleen jerkkaamisesta ja ostinkin hieman jerkkejä ja savage gearin jerkkikepin.

Ihmisiltä on tullut yhteydenottoja koskien kevään toutaimen kalastusta ja halukkaita olisi tulemaan loimijoelle sitä kokeilemaan minun opastuksellani. On kiva tavata uusia ihmisiä ja yrittää heitä parhaani mukaan neuvoa toutaimen kalastuksen saloihin. Se on jotenkin hienoa, että ihmiset kauempaakin olisi valmiita lähtemään jallittamaan tätä niin haasteellista, mutta samalla mielenkiintoista turbosärkeä.

Nyt on muutamaan otteeseen tullut joella käytyä heittelemässä jerkkiä hauen toivossa, sekä koskella streamereita heittämässä toutaimen toivossa, mutta ei kalan kalaa ole tullut. Ensiviikon viikonloppuna olisi taas tarkoitus mennä renkaan kanssa kellumaan yhdelle järvelle jos viimeistään siellä apina putois pois selästä.

Tuli myös ostettua veho muvi videokamera, joka ensivaikutelmaltaan on hyvä. Kiinnikkeitä jos jonkinlaisia ja kuvan laatu melko mainio. Suurimpana plussana on paketissa mukana tuleva kaukosäädin jonka avulla kuvaus on helppo aloittaa ja lopettaa. Omasta mielestäni kova haastaja go pro:lle ja hintakin on selvästi huokeempi. Nyt ei paljon kerrottavaa ollut, mutta kameran ja kevään myötä toivottavasti saan tänne paljon enemmän asiaa, kun tähän asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti